Smaller Default Larger

Help to Buy werkt op de Britse woningmarkt

Het Nederland Verbond Toelevering Bouw roept het Nederlandse kabinet op een voorbeeld te nemen aan het Verenigd Koninkrijk. Dit land stimuleert de woningbouw met een renteloze lening. De eerste effecten zijn nu al zichtbaar.

Het NVTB pleit voor een premie E regeling, een tegemoetkoming in de kosten voor duurzame energiezuinige nieuwbouwwoningen in Nederland. In de jaren tachtig van de vorige eeuw bouwden we ons,dankzij de premie-A woningen, ook al uit de crisis. Met de premie E-regeling kan tegelijkertijd duurzaamheidswinst en extra comfort worden gerealiseerd. De duurzame woningen kunnen gedateerde en oncomfortabele woningen vervangen. In de UK blijkt nu dat stimulering van de woningnieuwbouw werkt.

Help to Buy is een succes en zorgt voor herstel van de woningmarkt.

De Britse huizenmarkt kruipt uit het dal met substantieel meer verkooptransacties. Dat is grotendeels te danken aan de hypotheekregeling Help to Buy waarmee de Britse overheid huizenkopers een eind op weg helpt. De regeling biedt de koper van een woning voor vijf jaar een renteloze lening aan tot 20 procent van de aankoopprijs. De steun is alleen beschikbaar voor nieuwe woningen. De regering trekt in totaal zo’n 14 miljard uit, geld dat in principe rond blijft gaan omdat het om leningen gaat.

How it works

With a Help to Buy equity loan:

  • you’ll need to contribute at least 5% of the property price as a deposit
  • the government will give you a loan for up to 20% of the price
  • you’ll need a mortgage of up to 75% to cover the rest

Example

 

Volgens de Britse Belastingdienst werden in mei 83.740 woningtransacties geregistreerd, 6 procent meer dan in april en 9 procent hoger op jaarbasis. De grotere woningbouwers in het land Galliford Try, Taylor Wimpey en Redrow zijn dan ook enthousiast. Redrow hoopt dit jaar 15 procent meer woningen te verkopen dan in 2012.

Nieuwegein 25 juli 2013

Agenda

 

   

Dinsdag 1 december staat de volgende editie van Bouwpoort gepland. Vanwege de omstandigheden rondom het coronavirus is besloten deze Bouwpoort niet door te laten gaan. Wij hopen volgend jaar weer een Bouwpoort te kunnen organiseren en houden u via onze nieuwsbrief en deze website op de hoogte. 
    


 
 

NVTB & LinkedIn

 

De LinkedIn-groep van NVTB telt inmiddels meer dan 700 leden. Bent u al lid van de groep? Denk en discussieer met ons mee over actuele zaken.

U kunt zich hier voor de LinkedIn-groep aanmelden.

 

Column bestuurslid Ewald van Hal

Merkenrecht helpt materiaalidentiteit

Maak of namaak? Regelmatig leiden opgaven tot verduurzaming en circulariteit tot een materiaal- of productinnovatie die door de naam (of vorm!) aanleunt tegen een bekend bouwmateriaal. Denk aan de ongebakken baksteen (euh?), grasbeton, houtgraniet of plexiglas. Biedt het merkenrecht mogelijkheden tot behoud van materiaalidentiteit?

Lees meer...

Streekeigen bouwproducten

Het is vakantietijd. Door corona geen reis naar buitenlandse oorden maar een feest van binnenlandse verrassingen. Randstedeling raken verdwaald in het Achterhoekse coulissenlandschap; provincialen verdraaien de nek op Amsterdamse grachten. Bij de borrel passeert Hollandse Geitenkaas, zo nodig met een Oude-Lambiek. Anderen gaan de klus in eigen huis aan. Er is behoefte aan Waaltjes, de Oude Holle of inlands eiken. Verdienen ook bouwproducten een beschermde herkomstaanduiding?

Lees meer...