Smaller Default Larger

Nationale Bouwprijs voor Rentovloer

Utrecht, 6 februari 2013

Tijdens het goed bezochte Bouwgala op de Bouwbeurs is de Nationale Bouwprijs voor materialen en systemen gewonnen door aannemer Mulder uit Obdam en toeleverancier De Hoop Pekso uit Terneuzen. De samenwerkende bedrijven ontvingen de prijs uit handen van plaatsvervangend juryvoorzitter Maarten van Hezik voor de Rentovloer, een droog vloersysteem, dat in één dag kan worden aangebracht ter vervanging van de bestaande vloer.

Beide ondernemingen spelen in op de nieuwe realiteit in de bouw: klanten willen snelle totaaloplossingen zónder overlast en mét garantie. De markt is groot: er zijn honderdduizenden woningen met een slecht geïsoleerde en vochtige begane grondvloer. VBI stond ook op de Bouwbeurs met een droge renovatievloer. Andere toeleveranciers werken aan complete gevel- en daksystemen. Zo kan de klant van de toekomst goed worden bediend. Zie ook www.rentovloer.nl

Agenda

 

   

Dinsdag 3 december was er weer een nieuwe editie van 
Bouwpoort in Nieuwspoort in Den Haag. Tijdens de druk-
bezochte bijeenkomst zijn sprekers en deelnemers, onder 
leiding van dagvoorzitter Marnix Norder, in gesprek gegaan
over versnellen en opschalen in de bouwsector.

Lees meer >>

    


 
 

NVTB & LinkedIn

 

De LinkedIn-groep van NVTB telt inmiddels meer dan 700 leden. Bent u al lid van de groep? Denk en discussieer met ons mee over actuele zaken.

U kunt zich hier voor de LinkedIn-groep aanmelden.

 

Column bestuurslid Ewald van Hal

Woningnood als verdienmodel

Er is woningnood of op z’n minst schaarste aan betaalbare woonruimte. Schaarste werkt prijsopdrijvend en lokt creatieve oplossingen uit. Bij woningkoop was dat vroeger economisch eigendom, tegenwoordig is het ‘ground as a service’. Lees mee: ‘jij koopt de stenen, met een hypotheek, en wij kopen de grond. Het geeft lagere maandlasten en je kunt je een iets duurder huis veroorloven’. Wordt dure nieuwbouw voor woonconsumenten betaalbaarder als het anderen een verdienmodel oplevert? Wie houdt toezicht?

Lees meer...

Het recht om uit te dagen

Het is de eerste volle werkweek van een nieuw jaar, de tijd van nieuwjaarsrecepties met nieuwjaarstoespraken. Er wordt gedronken op vertrouwen in de toekomst en de stevige uitdagingen in het verschiet. Het wetsvoorstel om uit te mogen dagen geeft daaraan onverwacht perspectief.

Lees meer...